Μετά από αρκετές προσπάθειες πολλών ετών προκύπτει επενδυτικό ενδιαφέρον για το γνωστό και ερειπωμένο ξενοδοχείο Βερεγγάρια στον Πρόδρομο.

Η Gordian Holdings ιδιοκτήτης σήμερα του ξενοδοχείου, συμφώνησε για πώλησή του στην εταιρεία Planet Vision η οποία σε συνεργασία με ξένους επενδυτές αλλά και την γνωστή διεθνώς εταιρεία διαχείρισης ξενοδοχείων Sofitel, αναμένεται να προχωρήσουν σε αναστήλωση και επαναλειτουργία του θρυλικού ξενοδοχείου.

Σημειώνουμε ότι η Gordian Holdings αγόρασε το ξενοδοχείο από την Τρ. Κύπρου μέσα από τα πακέτο δανείων Helix. 

Για να οριστικοποιηθεί το deal χρειάζονται οι απαιτούμενες άδειες από τα τμήματα Πολεοδομίας και Κτηματολογίου, ως εκ τούτου θα πρέπει περιμένουμε ακόμα για τις οριστικές εξελίξεις. 

Σύμφωνα με τον κοινοτάρχη Προδρόμου κ. Νεόφυτο Νεοφύτου, επιβεβαίωσε ότι ενημερώθηκε από την Gordian Holdings για την εξέλιξη. Όπως μας είπε η συμφωνία είναι κλειστή ενώ όπως ενημερώθηκε πληρώθηκε και προκαταβολή για την αγορά. ‘’Με το πράσινο φως από Πολεοδομία και Κτηματολόγιο ο νέος ιδιοκτήτης θα αρχίσει δουλειά στο ξενοδοχείο. Θα προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε και εμείς όσο μπορούμε. Είναι μεγάλη υπόθεση για τον Πρόδρομο. Θα μας βοηθήσει πάρα πολύ αλλιώς το χωριό θα βυθιστεί. Το επόμενο διάστημα θα γνωρίζουμε περισσότερα πράγματα. Είμαστε πολύ χαρούμενη για την εξέλιξη αυτή. Θα σωθεί η περιοχή μας αλλιώς αν προκύψει κάποιο πρόβλημα θα βυθιστεί εντελώς η κοινότητα μας και η περιοχή’’.

Το ξενοδοχείο που αποτελεί πόλο έλξης πολλών επισκεπτών, χτίστηκε πριν 80 χρόνια και αποτελείται από 80 δωμάτια σε δύο πτέρυγες. Σταμάτησε την λειτουργία του το 1984 και σήμερα είναι σε πάρα πολύ κακή κατάσταση, ενώ πριν από λίγες μέρες ένα σημείο κατέρρευσε λόγω της έντονης βροχόπτωσης. 

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι ο Planet Vision είναι μια πρωτοποριακή  εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων. Μεταξύ άλλων, σε συνεργασία με την ΑccorHotels, έναν από τους κορυφαίους ομίλους φιλοξενίας και ψυχαγωγίας παγκοσμίως, προχωρά ήδη στην ανάπτυξη branded διαμερισμάτων πολυτελείας μικτής ανάπτυξης, με πεντάστερο ξενοδοχείο, με την επωνυμία Sofitel Resort & Residences στη Λεμεσό, στην περιοχή της Παρεκκλησιάς. Το έργο αυτό θα είναι έτοιμο το 2022. Όπως προαναφέραμε η Sofitel θα έχει εμπλοκή και στην ανακατασκευή του Βερεγγάρια. 

Πηγή: Brief.com