Πρόκειται για εγκαταστάσεις που στο παρελθόν ήταν show room του ομίλου Τσεριώτη επί της λεωφόρου Λεμεσού. 

Το ακίνητο έχει έκταση 8,5 χιλιάδες τ.μ και πέρασε στα χέρια της Ελληνικής τον τελευταίο χρόνο στο πλαίσιο ανταλλαγής δανείων.

Στην τελική φάση εξέτασης προσφορών από επενδυτές για το αν θα επέλθει συμφωνία για πώληση μεγάλου ακινήτου στην είσοδο της Λευκωσίας βρίσκεται η Ελληνική Τράπεζα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Τράπεζα προχώρησε σε διαγωνισμό για εκδήλωση ενδιαφέροντος, ο οποίος έληξε πριν από δύο εβδομάδες, και αυτή την στιγμή βρίσκεται υπό εξέλιξη διαπραγμάτευση εσωτερικά της Τράπεζας για την αξιολόγηση των προσφορών. Οι προσφορές φαίνεται να είναι στην πλειοψηφία τους κοινοπραξίες ξένων επενδυτών με κυπριακές εταιρίες. 

Η Ελληνική Τράπεζα προχώρησε σε διαγωνισμό για εκδήλωση ενδιαφέροντος

Το ακίνητο βρίσκεται σε εμπορική ζώνη στην είσοδο της Λευκωσίας επί της λεωφόρου Λεμεσού. Υπενθυμίζεται ότι οι εγκαταστάσεις ήταν τα παλιά show room της AUDI και ανήκαν στον όμιλο Τσεριώτη ενώ τον τελευταίο χρόνο πέρασαν στα χέρια της Τράπεζας στο πλαίσιο ανταλλαγής δανείου.

Πρόκειται για πολύ μεγάλο ακίνητο, έκτασης 8,5 χιλιάδων τ.μ ενώ έχει δυνατότητα δόμησης μέχρι 24 χιλιάδων τ.μ. Δίδεται έτσι η δυνατότητα στον αγοραστή του τεμαχίου να προχωρήσει σε ανέγερση πολυώροφου κτηρίου, το οποίο να μπορεί να αξιοποιηθεί και ως εμπορικό κέντρο. Όλη η επένδυση με την αγορά του ακινήτου και την διαμόρφωση του εκτιμάται ότι θα μπορούσε να ανέλθει στα 50 εκατομμύρια ευρώ.

Πάντως αν και καταγράφηκε αρκετό επενδυτικό ενδιαφέρον τους τελευταίους μήνες, δεν υπήρξαν μέχρι σήμερα απτά αποτελέσματα και ικανοποιητικές προσφορές. Ως εκ τούτου η Τράπεζα αποφάσισε να προχωρήσει σε διαγωνισμό και πλέον εξετάζει κατά πόσο οι προσφορές που έχει ενώπιον της είναι ικανοποιητικές ώστε να κλείσει η συμφωνία.

Πηγές αναφέρουν ότι πρόκειται για δύσκολη περίπτωση ακινήτου κάτι που αποδίδεται κυρίως σε δύο παράγοντες.

Πρώτο για το μέγεθος και την αξία του και δεύτερο για την τοποθεσία του, καθότι η Λευκωσία αντιμετωπίζεται με επιφύλαξη από τους ξένους επενδυτές και δεν τυγχάνει της προτίμησης που υπάρχει για την Λεμεσό.

Σημειώνεται δε ότι εν αντιθέσει με τη Λεμεσό, το όποιο επενδυτικό ενδιαφέρον στη Λευκωσία δεν προέρχεται από Ρώσους επενδυτές αλλά στην περίπτωση της πρωτεύουσας αφορά ως επί το πλείστο Άραβες και Κινέζους επενδυτές.

Της Μαρίας Ηρακλέους