Κρούει εκ νέου κώδωνα κινδύνου για την παράνομη κτηματομεσιτεία το Συμβούλιο Εγγραφής Κτηματομεσιτών και καλεί τους πολίτες να είναι υποψιασμένοι όταν συνομιλούν με οποιονδήποτε τους συστήνεται ως κτηματομεσίτης.


Μετά τα περιστατικά, που έχουν δει πρόσφατα το φως της δημοσιότητας, με παράνομους να πλασάρονται ως επαγγελματίες του τομέα των ακινήτων και να παραπλανούν ανυποψίαστους πολίτες, οι οποίοι ενδιαφέρονται για αγορά ή ενοικίαση σπιτιών και διαμερισμάτων, το Συμβούλιο υπενθυμίζει τα εξής σημαντικά:
1. Σε καμία περίπτωση οι πολίτες δεν πρέπει να διστάζουν να ζητούν τα απαραίτητα αποδεικτικά, για να διασφαλίσουν ότι το πρόσωπο που πρόκειται να εμπιστευθούν είναι αδειούχο. Είναι πολύ σημαντικό να ζητούν από τα άτομα, τα οποία τους συστήνονται ως κτηματομεσίτες, την ετήσια άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος ή επαγγελματική ταυτότητα για το τρέχον έτος.

2. Η επιβεβαίωση των στοιχείων μπορεί να γίνει εύκολα και γρήγορα μέσω της ιστοσελίδας του Συμβουλίου Εγγραφής Κτηματομεσιτών.

3. Για επιβεβαίωση στοιχείων ή καταγγελία μπορούν να επικοινωνήσουν με λειτουργό του Συμβουλίου στο τηλέφωνο 22666377, με φαξ στο 22518490 ή στο email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

4. Για αποφυγή δυσάρεστων καταστάσεων προτρέπεται το κοινό να χρησιμοποιεί την ηλεκτρονική πλατφόρμα ακινήτων του Συμβουλίου, «ktimatomesites.com». Η πλατφόρμα αποτελεί σημείο αναφοράς για αξιόπιστες πράξεις και ευκαιρίες, καθώς οι αγοραστές μπορούν να αναζητήσουν και να εντοπίσουν ακίνητα μόνο από αδειούχους Κτηματομεσίτες.

Ο πρόεδρος του Συμβουλίου Εγγραφής Κτηματομεσιτών, Μαρίνος Κυναιγείρου, ανέφερε:
«Έχουμε θέσει ψηλά στις προτεραιότητές μας την καταπολέμηση του φαινομένου της παράνομης κτηματομεσιτείας για να καθαρίσουμε το επάγγελμά από τα παράσιτα που απομυζούν τους νομοταγείς, αδειούχους κτηματομεσίτες και εξαπατούν ανυποψίαστους πολίτες. Καλούμε όμως για πολλοστή φορά τους ενδιαφερόμενους αγοραστές/ενοικιαστές να είναι πολύ προσεκτικοί και να μας καταγγέλλουν τους παράνομους. Δυστυχώς, φαίνεται από τον αριθμό των καταγγελιών και τα ευρήματα των επιθεωρητών μας ότι οι παράνομοι είναι ανάμεσά μας. Τα 3 συν 1 βήματα που καλούμε τους πολίτες να ακολουθούν, πρωτίστως θα προστατεύσουν τους ίδιους να μην πέσουν θύματα απατεώνων, τους οποίους θα βλέπουν στα Μέσα Ενημέρωσης να καταζητούνται από την Αστυνομία έχοντας γίνει καπνός με τα λεφτά τους. Μπορεί να ακούγεται σκληρό, αλλά αυτή είναι η ωμή πραγματικότητα».