Εκστρατεία προώθησης 700 επιλεγμένων τεμαχίων γης τα οποία είχαν αποκτηθεί έναντι χρεών κατά τα τελευταία χρόνια δρομολογεί η Altamira τον Μάιο. Τα ακίνητα βρίσκονται κυρίως σε περιοχές της υπαίθρου και θα προωθηθούν μέσω του διαδικτύου και ειδικότερα της ιστοσελίδας www.altamirarealestate.com.cy.
Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι τώρα τόσο οι Κύπριοι όσο και οι ξένοι αγοραστές στρέφουν την προσοχή τους σε εναλλακτικές επιλογές επένδυσης στην ύπαιθρο όπως, μεταξύ άλλων, στην αγορά τεμαχίων για ανάπτυξη φωτοβολταϊκών πάρκων καθώς και σε αναπτύξεις στον τομέα του αγροτουρισμού, της γεωργίας και της κτηνοτροφίας. Αυτή η τάση οφείλεται κυρίως στη χαμηλότερη τιμή των ακινήτων στην ύπαιθρο, σε συνδυασμό με τις υψηλές τιμές για αγορά ακινήτων, είτε για μόνιμη κατοικία είτε για επενδυτικούς σκοπούς στις αστικές περιοχές.
Με βάση τα στοιχεία, η Altamira Asset Management Cyprus διαχειρίζεται ένα μεγάλο χαρτοφυλάκιο ακινήτων της Κυπριακής Εταιρείας Διαχείρισης Περιουσιακών Στοιχείων (ΚΕΔΙΠΕΣ), εκ των οποίων 1.300 βρίσκονται σε περιοχές της υπαίθρου. Πρόκειται για ακίνητα τα οποία αποκτήθηκαν έναντι χρεών και είναι μέτριας εμπορευσιμότητας, ενώ τη διαχείρισή τους αναλαμβάνουν ειδικές ομάδες εξειδικευμένων επαγγελματιών. Το 2018 έχουν καταγραφεί πωλήσεις πέραν των 550 ακινήτων.
Κατά το πρώτο τρίμηνο του 2019 η Altamira είχε 211 συναλλαγές διάθεσης ακινήτων, από τις οποίες 117 αφορούσαν συναλλαγές ακινήτων στην ύπαιθρο και εκτός δημαρχούμενων περιοχών, συνολικής αξίας €10,6 εκατ.
Στις νέες πωλήσεις που έχουν βγει, υπάρχει τουριστικό χωράφι έκτασης 7.689 τ.μ. στα Περιβόλια το οποίο εφάπτεται της θαλάσσιας ακτής.
Η τιμή πώλησης είναι €1,4 εκατ. Χωράφι 5.017 τ.μ. στον Δήμο Κάτω Πολεμιδιών πωλείται €626 χιλ. Είκοσι πέντε εφαπτόμενα χωράφια εντός των διοικητικών ορίων του χωριού Ψεματισμένος, της επαρχίας Λάρνακας έκτασης 34.717 τ.μ. πωλούνται €522 χιλ. Χωράφι στην Τόχνη έκτασης 12.041 τ.μ. πωλείται €445 χιλ. και έκτασης 13.379 τ.μ. πωλείται €350 χιλ. Διώροφη κατοικία στην περιοχή Πλατύ του Δήμου Αγλαντζιάς με πισίνα πωλείται €670 χιλ. Διώροφη κατοικία στην περιοχή Πέτρου και Παύλου του Δήμου Λεμεσού πωλείται €280 χιλ. Διώροφη κατοικία στον Αρχάγγελο Λακατάμιας με τέσσερα υπνοδωμάτια πωλείται €233 χιλ. Οικόπεδο 530 τ.μ. στην τοποθεσία Μακεδονίτισσα, στον Δήμο Έγκωμης πωλείται €180 χιλ.
Πηγή: Ο Φιλελεύθερος