Συνεχίζεται μέχρι και τις 15 Δεκεμβρίου η εκστρατεία λόγω της τεράστιας ανταπόκρισης του κοινού 

Κάθε προηγούμενο έχει ξεπεράσει η μεγαλύτερη εκστρατεία της Altamira Real Estate, που συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στο κοινό να αποκτήσει ετοιμοπαράδοτα οικιστικά οικόπεδα στις καλύτερες τιμές της αγοράς!  

Πριν ακόμα στεγνώσει το μελάνι της συμφωνίας για την αγορά του Βερεγγάρια στον Πρόδρομο, ο νέος ιδιοκτήτης τρέχει μελέτη για αναβίωση του ιστορικού ξενοδοχείου, με στόχο τη δημιουργία ενός μεγάλου ξενοδοχειακού συγκροτήματος διεθνών προτύπων, που θα προσελκύει τόσο ξένους όσο και ντόπιους τουρίστες.

Εμμένει η αντιπολίτευση για νέο πάγωμα των εκποιήσεων, παρά το γεγονός ότι είναι όλα ρευστά από την πανδημία του κορωνοϊού. Παρά τις προειδοποιήσεις της Κεντρικής Τράπεζας και του Υπουργείου Οικονομικών για επηρεασμό της χρηματοοικονομικής σταθερότητας της χώρας και του τραπεζικού τομέα αν παγώσουν οι εκποιήσεις, οδηγούνται, αυτή την Πέμπτη ή την επόμενη, στην Ολομέλεια της Βουλής οι τέσσερις προτάσεις νόμου με τις οποίες αναστέλλονται οι εκποιήσεις, πιθανότατα μέχρι τον Μάρτιο. Τις προτάσεις νόμου κατέθεσαν ΑΚΕΛ, ΕΔΕΚ, Οικολόγοι και ΕΛΑΜ.

Οι επαρχίες που κρατούσαν τα σκήπτρα στην αγορά του real estate είναι αυτές που επηρεάστηκαν περισσότερο από την πανδημία, αφού η Λεμεσός και η Πάφος δέχθηκαν το μεγαλύτερο πλήγμα μέσα στο πρώτο μισό του 2020.

Σύμφωνα με το «Cyprus Real Estate Market» της PwC, οι δύο επαρχίες που προσελκύουν κυρίως ξένους αγοραστές στην αγορά ακινήτων τους είδαν την αξία των συναλλαγών ακινήτων τους να υποχωρεί κατά 65% (Λεμεσός) και 61% (Πάφος) κατά το πρώτο εξάμηνο του 2020, σε σύγκριση με το πρώτο εξάμηνο του 2019.

Στις 4 Δεκεμβρίου 2020, την προσεχή Παρασκευή, στο Προεδρικό Μέγαρο πέφτουν οι υπογραφές μεταξύ της κυβέρνησης και της κοινοπραξίας  Kition Ocean Holdings της οποίας τα βασικά μέλη προέρχονται από το Ισραήλ και έχει αναλάβει την αξιοποίηση και την ανάπτυξη του λιμανιού και της μαρίνας της Λάρνακας.

Αξίζει να σημειωθεί πως πρόκειται για ανάπτυξη €1 δισ. που θα συμπεριλαμβάνει τη μαρίνα, το εμπορικό λιμάνι, οικιστική, τουριστική και εμπορική ανάπτυξη με πολλαπλά οφέλη.