Με 55 γραφεία εκτιμητών συνεργάζεται η Altamira μέσω της οποίας πωλούνται τα ακίνητα της ΚΕΔΙΠΕΣ. Σύμφωνα με σχετικά στοιχεία που έχουν προωθηθεί στη Βουλή, η ΚΕΔΙΠΕΣ, έχει αναθέσει στους 55 εκτιμητές,  την εκτίμηση 14.179 ακινήτων.

Από την ανάλυση των στοιχείων, φαίνεται πως τρία γραφεία εκτιμητών έχουν διενεργήσει τις περισσότερες εκτιμήσεις ακινήτων, ο αριθμός των οποίων έφτασε τις 2.439. Συγκεκριμένα, ο μεγαλύτερος αριθμός των εκτιμήσεων που διενήργησε ένα από τα τρία γραφεία ανήλθαν στις 856 που αντιστοιχούν στο 6,04% των συνολικών εκτιμήσεων που έγιναν για λογαριασμό της Altamira.

Το δεύτερο γραφείο με τις περισσότερες εκτιμήσεις, διενήργησε 832 εκτιμήσεις που αντιστοιχούν στο 5,87% του συνολικού αριθμό των εκτιμήσεων. Οι εκτιμητές που βρίσκονται στην τρίτη θέση διενήργησαν 751 εκτιμήσεις που αντιστοιχούν σε ποσοστό 5,30%. Εξάλλου, άλλα τρία γραφεία εκτιμητών έχουν διενεργήσει περίπου το 4% με 4,4% των συνολικών εκτιμήσεων από τις 14.179 εκτιμήσεις.

Ο συνολικός αριθμός των εκτιμήσεων που διενήργησαν τα τρία συγκεκριμένα γραφεία ανήλθε στα 1.764. Παράλληλα, άλλα 6 γραφεία εκτιμητών έχουν διενεργήσει το 3% με 3,5% των συνολικών εκτιμήσεων που έχουν διενεργηθεί τα τελευταία χρόνια. Τα υπόλοιπα γραφεία των εκτιμητών με τους οποίους συνεργάζεται η Altamira, οι εκτιμήσεις που πραγματοποίησε δεν ξεπερνούν το 3,5% του συνολικού αριθμό. Τις λιγότερες εκτιμήσεις που διενήργησε γραφείο εκτιμητών ήταν 23 που αποτελούν το 0,16% .

Πηγή: Ο Φιλελεύθερος