Για άλλη μια φορά, κοντά σε deal για πώληση του ιστορικού εγκαταλελειμμένου ξενοδοχείου Βερεγγάρια στον Πρόδρομο βρίσκεται η Gordian Holdings.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το προηγούμενο διάστημα η εταιρεία δέχθηκε συγκεκριμένη προσφορά κοντά στα €2 εκατ. από Κύπριο επενδυτή για αγορά του γνωστού ξενοδοχείου, πρόταση η οποία εξετάστηκε, έλαβε το πράσινο φως και πλέον προχωρεί προς υλοποίηση. Αν όλα προχωρήσουν χωρίς προσκόμματα, το deal θα ολοκληρωθεί περί τα μέσα με τέλη Δεκεμβρίου.

Βεβαίως, ειδικά στην περίπτωση του Βερεγγάρια, το παρελθόν διδάσκει ότι καμία συμφωνία δεν μπορεί να θεωρηθεί δεδομένη, εάν δεν φτάσει στην τελική της ολοκλήρωση και δεν πέσουν οι τελικές υπογραφές. Και αυτό γιατί, η Gordian Holdings είχε φτάσει και την προηγούμενη Άνοιξη κοντά σε συμφωνία πώλησης του ξενοδοχείου στην Planetvision Capital. Ωστόσο το deal εκείνο ακυρώθηκε στο παρά πέντε, αφενός λόγω των γραφειοκρατικών καθυστερήσεων από τα αρμόδια κυβερνητικά τμήματα και αφετέρου εξ αιτίας της αβεβαιότητας που προκάλεσε η πανδημία. Έκτοτε η Gordian αναζητούσε νέο αγοραστή για το εν λόγω ακίνητο.

Επτασφράγιστο μυστικό κρατά, εξάλλου, η εταιρεία την ταυτότητα του επενδυτή, καθώς το μόνο που έγινε γνωστό είναι ότι είναι Κύπριος. Πάντως, πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν πρόκειται για την Planetvision Capital.

Υπενθυμίζεται ότι η εκτιμώμενη αξία του Βερεγγάρια ανερχόταν στα €2.300.000.

Το Βερεγγάρια είχε περάσει στα χέρια της Gordian μαζί με τα δάνεια της εταιρείας Ocean Tankers, μέσω του πακέτου δανείων Helix 1, το οποίο πώλησε η Τράπεζα Κύπρου τον Ιούνιο του 2019. Προηγουμένως η τράπεζα είχε δοκιμάσει δύο φορές, ανεπιτυχώς, να το πωλήσει μέσω πλειστηριασμού.

Το ακίνητο καταλαμβάνει γη έκτασης 26.520 τ. μ ενώ το κτήριο καλύπτει έκταση 4.980 τ.μ. Eίναι περίπου 80 χρόνων και αποτελείται από 80 δωμάτια σε δύο πτέρυγες ενώ υπάρχει και ένα ακόμη συμπληρωματικό κτήριο με εμβαδό 280 τ.μ. και εστιατόριο 200 τ.μ. Είναι κτισμένο με σκελετό από συνδυασμό πέτρας και οπλισμένου σκυροδέματος και τοιχοποιία από πέτρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ξενοδοχείο σήμερα βρίσκεται σε πάρα πολύ κακή κατάσταση, καθώς ένα μέρος του έχει κατεδαφιστεί λόγω βροχών και χιονόπτωσης.

Πηγή: InBusinessNews